Politie controleerde op alcohol en andere drugs tijdens ‘Weekend zonder alcohol’

    11 juni 2019

    NINOVE – De lokale politie nam deel aan de actie ‘Weekend zonder alcohol’. Zij controleerde 60 voertuigen en hun bestuurders en stelde 13 overtredingen vast. 7 hadden te maken met gebruik of bezit van alcohol of andere drugs.

    De controles hadden plaats op zondag 09 juni tussen 14 uur en 22.30 uur in de gemeenten Ninove, Okegem, Voorde en Meerbeke.

    Gemeente-Straat Controles Overtreding %
    Okegem-Aalstersestwg. 18 5 27,8
    Voorde-Brakelsestwg. 11 2 18,2
    Ninove-Denderhoutembaan 12 4 33,3
    Meerbeke-Edingsestwg. 19 2 10.5
    TOTAAL 60 13 21,7

    De politie betrapte vier chauffeurs op alcohol in het verkeer. Twee onder hen moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Een leverde zijn rijbewijs in voor 3 uur en een voor 6 uur.

    Een persoon legde een positieve speekseltest af en had ook illegale drugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen.

    Een bestuurder is betrapt met een bromfiets, die met 66 km per uur ver boven de toegelaten maximumsnelheid zat. Zijn brommer is ‘aan de ketting gelegd’ voor een periode van 30 dagen. Nadien moet hij deze laten regulariseren.

    Andere overtredingen betroffen de technische keuring (2), het rijbewijs (2) en de verzekering (1).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons