Politie controleerde plaatselijk verkeer op Klein Paardenveld

    02 februari 2022

    APPELTERRE-EICHEM – De lokale politie hield dinsdagvoormiddag 01 februari een actie, gericht op de naleving van de verboden toegang en het plaatselijk verkeer. De verkeerseenheid controleerde ook de passerende vrachtwagens.

    De verkeerscontrole had plaats op Klein Paardenveld tussen 08 uur en 13.30 uur. In totaal zijn 45 voertuigen tegengehouden; 12 chauffeurs kregen een proces-verbaal.

    Plaatselijk verkeer

    Tussen 8 uur en 9 uur hield de politie toezicht op het respecteren van het verkeersbord C3: verboden toegang, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Tijdens die controle kwamen 38 voertuigen voorbij.

    • 8 chauffeurs waren in overtreding en kregen een proces-verbaal. Ze hadden daar echt niets te zoeken en gingen hun weg vervolgen richting Zandbergen en Geraardsbergen.
    • Een 20-tal bestuurders kreeg een opmerking. Zij moesten ze in de nabije omgeving zijn (de scholen aan de kerk en aan de Breeweg), maar zouden de toekomst beter de omleiding via de Kapittelstraat volgen, wilden ze een bekeuring ontlopen.
    • Een 10-tal chauffeurs had een geldige reden om daar te rijden.

    Vrachtwagens

    Tussen 9 uur en 10.30 uur ging de aandacht naar de vrachtwagens. In totaal kwamen daar 4 camions voorbij.

    • 3 hadden een geldige reden.
    • 1 chauffeur niet, met een proces-verbaal tot gevolg.

    Andere vaststellingen

    Er zijn nog een aantal pv’s opgemaakt voor andere inbreuken:
    – niet-reglementaire plaats op de rijweg;
    – geen gebruik maken van een kinderzitje bij kinderen kleiner dan 1,35 m;
    – negeren van het verkeersbord D3 (verplichte rijrichting).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons