Politie controleerde tijdens het weekend chauffeurs op alcohol en andere drugs

    21 juni 2021

    NINOVE – De lokale politie hield zaterdag 19 en zondag 20 juni een controleactie als onderdeel van de BOB-zomercampagne ‘weekend zonder alcohol’. Zij stelde 9 processen-verbaal op, waarvan 4 voor alcohol en andere drugs.

    Twee verkeersploegen patrouilleerden tijdens het weekend over het hele grondgebied. Zij verplaatsten zich ongeveer elke dertig minuten naar een andere locatie.

    Zaterdag 19 juni zijn ze in de loop van de avond letterlijk uitgeregend. Het hevig onweer maakte het haast onmogelijk om nog controles uit te voeren. Er was zo ook zo goed als geen verkeer op de weg.

    Vaststellingen

    In totaal controleerden de ploegen tijdens het hele weekend 61 voertuigen en hun inzittenden.

    • Een buitenlandse chauffeur blies positief. Hij moest onmiddellijk een boete van € 1.260 betalen. Bovendien kon hij geen boorddocumenten voorleggen. Na contact met het parket van Oost-Vlaanderen is zijn voertuig onmiddellijk getakeld.
    • Op zondag troffen de agenten in een voertuig drie jongeren, die cannabis bij zich hadden. Zij zijn meegenomen naar het politiecommissariaat voor afhandeling van het dossier.
    • Tijdens het weekend zijn nog pv’s opgesteld voor:
      – mobiel bellen en sturen (1);
      – een auto zonder verzekering, die ook niet was ingeschreven; de chauffeur had geen rijbewijs bij zich (1);
      – een vervallen technische keuring (1);
      – alcoholintoxicatie (1);
      – bezit van cannabis (3).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons