Politie controleerde zwaar vervoer op ladingzekering en overlading

    27 november 2019

    NINOVE – Bij een controle van 23 voertuigen stelde de lokale politie 11 overtredingen vast. De actie gebeurde met de focus op ladingzekering, overlading en technische eisen.

    De politie houdt regelmatig dergelijke controles. Dit keer vond de actie dinsdag 26 november plaats op de Tabakslaan tussen 9.30 uur en 13 uur. Ze gebeurde in samenwerking met de Groepering van de Vlaamse erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs (GOCA), die instond voor de technische controle.

    Controle Overtredingen Boete
    Ladingzekering 1 € 116 
    Overlading 2 € 2.000 
    Technische controle 1 € 1.425 
    ADR 1 € 55 

     

    Andere overtredingen

    • 2 bestuurders waren onder invloed van illegale drugs. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
    • 1 bestuurder was tevens in het bezit van illegale drugs. Deze zijn in beslag genomen.
    • Voor het overschrijden van een doorlopende witte lijn zijn 2 onmiddellijke inningen opgesteld.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons