Politie controleert dagelijks tijdens wegenwerken Brakelsesteenweg

    09 januari 2021

    NINOVE – Na de start van de wegenwerken op 05 januari blijken de meeste chauffeurs zich te houden aan de wegomleggingen. ”Spijtig genoeg zijn er toch nog steeds een aantal bestuurders, die de wegcode niet naleven”, constateert de lokale politie. En dus zal ze dagelijks de naleving ervan controleren.

    Om iedereen op het goede traject te krijgen, zet de lokale politie van Ninove de voorgestelde maatregelen nog even op een rijtje.

    Wegomleggingen

    • Het verkeer van Geraardsbergen via de Tabakslaan wordt t.h.v. het kruispunt Zevenhoek met de J.B. Van Langenhaeckestraat rechts afgeleid via de J.B. Van Langenhaeckestraat-Appelterre Dorp-Paardeveldstraat-Eichemstraat-Cauterdreef-Berrebroeckstraat en Aardeweg om zo opnieuw aansluiting te krijgen met de N8/Brakelsesteenweg.
    • Het verkeer van Brakel via de Brakelsesteenweg wordt t.h.v. het kruispunt De Kalvaar met de Geraardsbergsesteenweg links afgeleid via de Geraardsbergsesteenweg-Wildendries-Nederhasseltstraat-Smid Lambrechtstraat en Outerstraat om zo opnieuw aansluiting te krijgen met de N8/Brakelsesteenweg t.h.v. Pizzahut.
    • De voertuigen met een massa in beladen toestand van meer dan 3,5 ton zijn niet toegelaten op de bovenvermelde omleidingswegen, behalve bewoners en plaatselijke bediening. Deze vrachtwagens moeten via de Geraardsbergsesteenweg richting Aalst tot aan de rotonde Albatros om daar via de N45 en de N28 opnieuw richting Ninove te rijden.

    Eenrichtingsverkeer

    • Op de Brakelsesteenweg t.h.v. de werfzone is eenrichtingsverkeer ingesteld tussen het kruispunt met de Ziekhuizenstraat en de Tabakslaan. Enkel het verkeer richting Brakel is er toegelaten.
    • De Outerstraat is eveneens een eenrichtingsstraat voor verkeer van het centrum van Outer richting Brakelsesteenweg. Het is dus verboden om van de rotonde Den Dollar de Outerstraat in te rijden.
    • Ook in de Muylemstraat tussen de kruispunten met de Zevenkotenstraat en de Kerkhofstraat/Ziekhuizenstraat geldt eenrichtingsverkeer met een rijverbod in de richting van de Kerkhofstraat/Ziekhuizenstraat.

    Controles

    Chauffeurs, die zich daaraan niet houden, veroorzaken extra hinder voor het normale verkeer. Ze vormen ook een groot gevaar voor andere weggebruikers door bijvoorbeeld een verboden rijrichting te negeren.

    De politie van Ninove zal dagelijks nauwgezet controleren op de naleving van de wegomleggingen en de ingestelde eenrichtingsstraten. De bestuurders, die de signalisatie aan hun laars lappen, riskeren een geldboete van € 174.

    MLI – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons