Politie controleert extra tijdens ‘Verkeersveilige dag’

    25 February 2021

    OOST-VLAANDEREN – Vrijdag 26 februari 2021 vindt voor de 25ste keer de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen plaats. Op vraag van de gouverneur en de procureur-generaal voeren de 27 lokale politiezones, de federale weg-, spoorweg- en scheepvaartpolitie snelheidscontroles uit.

    In totaal zullen vrijdag 26 februari 291 operationele politiemensen actief zijn op 130 locaties. Ook andere controles zijn mogelijk: boorddocumenten, dragen van de gordel en gebruik van de gsm achter het stuur..

    Kettingbotsing

    25 jaar geleden, op 27 februari 1996, vond een zware kettingbotsing plaats op de E17 ter hoogte van Nazareth. De ‘Verkeersveilige Dag’ is een herinnering aan dit zware ongeval. Die dag staan de snelheidsmaatregelen extra in de kijker.

    Dat blijft nodig, gezien de cijfers. In 2020 zijn 558.038 snelheidsovertredingen vastgesteld in de provincie. Te snel rijden veroorzaakt nog altijd 30 % van alle ongevallen met dodelijke afloop. Naar schatting stierven in Oost-Vlaanderen de afgelopen 3 jaar 19 personen als gevolg van overdreven of onaangepaste snelheid.

    Te snel

    9 op de 10 autobestuurders is overtuigd van het belang van de snelheidslimieten. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Maar 4 op de 10 geeft aan zich daaraan niet altijd te houden. Een van de redenen: de snelheidslimiet wordt niet aanvaardt. Lees: het mag een beetje sneller.

    Die snelheidslimieten zijn eerst en vooral veiligheidslimieten, die de weggebruikers moeten beschermen. Bijvoorbeeld wanneer je onverwachts moet stoppen: hoe sneller je rijdt, hoe groter je stopafstand en hoe harder de klap als je botst.

    Daarom is een beetje te snel, ook echt te snel.

    Info: VSV-snelheid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons