Politie houdt rijbewijzen in van chauffeurs onder invloed van alcohol en andere drugs

    01 juli 2019

    NINOVE – De lokale politie controleerde zaterdag 29 juni automobilisten op alcohol en andere drugs. Zij nam tijdelijk de rijbewijzen in beslag van een aantal chauffeurs.

    De controles gebeurden in Aspelare, Okegem en Ninove tussen 17 uur en 01.30 uur. Twee aspirant-inspecteurs van de politieschool Paulo stonden het team bij.

    Gemeente-Straat Controles Overtredingen %
    Aspelare-Geraardsbergsestwg. 16 6 37,5
    Okegem-F. Van der Perrekaai 14 6 42,9
    Ninove-Albertlaan 16 2 12,5
    Ninove-Tabakslaan 15 2 13,3
    TOTAAL 61 16 26,2

    Bij 16 van de 61 gecontroleerde voertuigen zijn overtredingen vastgesteld.

    4 bestuurders zijn betrapt op alcohol in het verkeer. 1 chauffeur moest zijn rijbewijs inleveren voor 3 uur, een andere moest het 6 uur afstaan. 1 chauffeur had 1,71 promille in het bloed en verliest zijn rijbewijs voor 15 dagen.

    2 automobilisten reden onder invloed van illegale drugs. Zij zijn voor 15 dagen hun rijbewijs kwijt. Een van beide was bovendien onder invloed van alcohol.

    1 bromfietser reed met een opgedreven brommer. Die tweewieler is aan de ketting gelegd voor 30 dagen. Nadien moet hij de bromfiets laten regulariseren.

    1 persoon is opgepakt wegens openbare dronkenschap. Hij is opgesloten tot hij nuchter was.

    Tenslotte waren er nog overtredingen op de inschrijving (2), de gordeldracht (3) en het gebruik van de GSM achter het stuur (3).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons