Politie neemt rijbewijs af van vrachtwagenchauffeur onder invloed

    18 juni 2020

    NINOVE – De lokale politie, de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit, het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) en de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) controleerden donderdag18 juni het zwaar vervoer op de Koning Boudewijnlaan. Ze stelden 7 processen-verbaal op, waarvan 3 voor 1 chauffeur.

    De controles gebeurden tussen 08.30 uur en 12.00 uur.

    De diensten haalden 13 voertuigen naar de kant en stelden 7 overtredingen vast.

    Overtredingen

    • Twee bestuurders hadden hun lading niet afgedekt met een zeil. Ze kregen elk een onmiddellijke inning te betalen van € 116.
    • Twee bestuurders hadden de lading in hun vrachtwagen totaal niet gezekerd. Zij betaalden een onmiddellijke inning van € 350.
    • Bij een vrachtwagen is een proces-verbaal opgesteld inzake ladingzekering en een ander inzake technische eisen. Omdat de bestuurder de onmiddellijke inning weigerde te betalen, is het pv doorgestuurd naar het parket.
      Dezelfde chauffeur bleek ook nog onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Ook hiervoor zijn de nodige pv’s opgesteld.

    Bij alle voertuigen was het gewicht van de lading in orde.

    Ook de leden van de RVA deden de nodige vaststellingen, zodat ze een grondige nacontrole kunnen uitvoeren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons