Pollarestraat volledig vernieuwd

    05 mei 2020

    NINOVE – Nu de toplaag in de Pollarestraat is aangebracht, rondt de stad één van haar grootste werven van de laatste jaren af. “Met 180 afgekoppelde woningen zetten we opnieuw een stapje richting een propere Dender”, aldus schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “Een groot stuk van de Pollarewijk is ook compleet vernieuwd.”

    Met de werken door rioolbeheerder Riopact was een investering van de stad Ninove gemoeid van € 2,4 miljoen.

    Gescheiden afvoer

    De oude bakstenen riolering is volledig vervangen door een nieuwe met een scheiding van regen- en afvalwater. Afvalwater uit het gebied komt voortaan in het rioolwaterzuiveringsstation van Ninove terecht. Een bufferbekken aan de Kaatsweg vangt het regenwater op vooraleer het in de Dender terechtkomt. De schepen: “Niet alleen in de Pollarestraat, maar ook in de Vooruitgangstraat hebben we daarmee zowel het wegdek als de voetpaden volledig vernieuwd.”

    Die herinrichting was volgens Vande Winkels voorganger Henri Evenepoel (Open VLD) absoluut noodzakelijk. “Zeker de Pollarestraat lag er met de oude kasseien heel slecht bij. De voetpaden op het smalste stuk richting Brusselstraat lagen schots en scheef. Ik ben blij dat we daarin met dit dossier verandering konden brengen.”

    Ondanks de kleine vertraging door de corona-crisis, blikt de stad tevreden terug op de werken. Vande Winkel: “Zo’n grote herinrichting doe je uiteraard niet zonder hinder, maar de samenwerking met de aannemer verliep uiterst vlot.”

    Grondwater

    De stad ontving wel al enkele klachten over water in kelders van omwonenden als gevolg van de werkzaamheden. Die overlast is echter onvermijdelijk, aldus de schepen. “De oude bakstenen riolering was meestal zo lek als een zeef, maar functioneerde wel als een drainagebuis voor grondwater. Als je die vervangt door een nieuwe betonnen riolering, krijg je een verandering in het grondwaterpeil. Een aantal kelders, die onvoldoende waterdicht zijn, hebben te kampen met dit nieuwe fenomeen. Dit is iets wat wel vaker voorkomt bij rioleringswerken.”

    Op termijn wil de stad ook in de rest van de Pollarewijk het openbaar domein aanpakken, maar Vande Winkel is realistisch. “De doorlooptijd van grootschalige rioleringswerken is nu eenmaal heel groot. De studie en subsidieaanvraag starten we op, maar over de concrete start van de werken kunnen we nog geen uitspraak doen.”

    MLI – Foto’s JPR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons