Proefproject schoolstraat in Plekkersstraat

    12 februari 2024

    ASPELARE – De stad start na de krokusvakantie met een schoolstraat-proefproject in de Plekkerstraat. Het loopt tot en met vrijdag 28 juni.

    De Plekkersstraat zal aan het begin en het einde van de schooldag 15 minuten worden afgesloten. Met uitzondering van de hulp- en de nutsdiensten is dan geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

    Alleen de bewoners, die in het afgesloten gedeelte wonen of gebruikers van een private parking in het afgesloten deel en in het bezit van een vergunning, mogen de straat indraaien op het ogenblik dat de schoolstraat in werking is.

    Buiten de uren van de schoolstraat blijft de straat beschikbaar voor alle weggebruikers. Dat besliste de stad, in overleg met de basisschool en het oudercomité van het Hartencollege en het woonzorgcentrum Wilgendries.

    Proefperiode

    De proefperiode loopt van maandag 19 februari tot en met vrijdag 28 juni: dus van na de krokusvakantie tot aan de zomervakantie. De straat is in die periode afgesloten op schooldagen van maandag tot vrijdag:

    • elke ochtend van 8.45 uur tot 9 uur;
    • maandag, dinsdag en donderdag van 15.45 uur tot 16 uur;
    • woensdag van 11.20 uur tot 11.35 uur;
    • vrijdag van 15.15 uur tot 15.30 uur.

    Na deze proefperiode evalueert de stad het project samen met de school, de ouders en de omwonenden. Bij een positieve evaluatie is een definitieve invoering mogelijk.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons