Remitrans mag 25 vrachtwagens op Fabelta-site parkeren

    19 april 2021

    NINOVE – Na de aanvankelijke weigering, mag het vervoerbedrijf dan toch vrachtwagens stallen op de Fabelta-site. Geen 50, zoals eerder gevraagd, maar 25. Het stadsbestuur legde wel bijkomende voorwaarden op.

    Remitrans moet voor die 25 vrachtwagens geen vergunning aanvragen, een melding bij het stadsbestuur is wettelijk voldoende. Dat gebeurde ook.

    De stad legde wel een aantal voorwaarden op om de veiligheid van vooral fietsende schoolkinderen te vrijwaren. Het was net dat laatste, waardoor bezorgde ouders bezwaar hadden ingediend tegen de aanvankelijke aanvraag.

    Beperkingen

    Tijdens het begin en het einde van de schooltijden mogen geen vrachtwagens naar en van de Fabelta-site rijden: van 7 uur tot 9 uur en van 15 uur tot 17 uur. Die beperking geldt niet tijdens de schoolvakanties. De vrachtwagens moeten ook een rechtstreekse route nemen via de Mallaardstraat. Ze mogen niet door het stadscentrum rijden via de Dreefstraat of de Brusselstraat.

    “Dat is hun goed recht”, reageert Roel Verlinden, een van de ouders, die de aanvankelijke aanvraag aanvocht. “Het aantal vrachtwagens is aanmerkelijk minder en er zijn ook beperkingen tijdens de begin- en eindtijden van de scholen en voor de aanrijroute. Het is nog niet ideaal en hopelijk zorgt dit niet voor problemen. Het zal wel een compromis à la belge zijn zeker?”

    Verhuis

    Bij Remitrans is Frank Coppens gematigd tevreden. “Die beperkingen zijn doenbaar en het lukt ons momenteel om ons daaraan te houden. Maar we hadden niet veel andere keuzes, tenzij de vrachtwagens op de straat parkeren. We hopen, dat het recyclagepark van ILvA snel naar het bedrijventerrein Doorn Noord kan verhuizen. Dan is ons probleem opgelost en kunnen wij uitbreiden op het industrieterrein zelf. Tot dan moeten we ons dus behelpen met de Fabelta-parking, wat logistiek voor ons ook niet ideaal is.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons