Renovatie viaduct R41 in Aalst afgerond in voorjaar 2021

    07 December 2020

    AALST – De werken op het viaduct zijn nog volop aan de gang. Als alles volgens plan verloopt zullen deze in maart 2021 zijn beëindigd.

    Het aanbrengen van de waterdichting (roofing en gietasfalt) op het viaduct is afgelopen. De aannemer is gestart met het leggen van de onderlagen in asfalt op het viaduct. Deze werken duren nog tot het kerstverlof.

    Voor het verkeer wijzigt er voorlopig niets.

    De aanleg van de toplaag van het viaduct en het laatste deel van de Boudewijnlaan (R41) schuiven op naar het voorjaar. De voorspelde temperaturen te koud om dit nu nog kwalitatief te kunnen uitvoeren.

    Ook de nieuwe afrit van het viaduct richting Eendrachtstraat (Industriezone Wijngaardveld) krijgt nog een onderlaag in asfalt.

    Tot aan het bouwverlof voert de aannemer herstellingen uit aan de onderzijde van het viaduct en zal hij de brugleuningen beginnen plaatsen.

    Voorjaar

    In het voorjaar wanneer de temperaturen gunstiger (8° of meer) zijn, voorziet de aanleg dan de toplaag. Dit werk moet ook nog gebeuren op de Boudewijnlaan tussen de Korte Vooruitzichtraat tot aan de Ledebaan, richting viaduct. Het andere deel van de Boudewijnlaan richting tunnel is vorige zomer al uitgevoerd.

    Op het viaduct komt eveneens nog een nieuwe toplaag in asfalt. Nadien kan de aannemer starten met het plaatsen van de brugdekvoegen, de markeringen, veiligheidsstootbanden en de openbare verlichting op het viaduct. Het einde van deze werken is voorzien in maart 2021.

    Info: Ring AalstOverzicht werken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons