Resultaten aangekondigde flitsmarathon: gemiddeld reed 12 procent te snel

    19 oktober 2018

    NINOVE – De lokale politie nam woensdag 17 oktober deel aan de flitsmarathon. Gemiddeld 12 procent van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Drie van de vier controleplaatsen stonden ook op de suggestielijst die burgers op de politiesite konden aanstippen.

    De verkeersactie heette officieel ‘snelheid met onderschepping’. Daarom konden de agenten ook bijkomende overtredingen vaststellen: drugs in het verkeer, gebruik van de GSM, rijden ondanks een ingetrokken rijbewijs. Eén rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

    Uit nazicht van de website, waar de burgers controleplaatsen konden suggereren, bleek dat drie van de vier geselecteerde plaatsen ook op hun wensenlijst stonden: Aardeweg (Appelterre), Halsesteenweg (Neigem), Edingsesteenweg (Meerbeke) en Heirebaan (Denderwindeke).

    Enkel de Edingsesteenweg zat onder het gemiddelde. De andere drie controleplaatsen gingen er ruim boven met de Aardeweg als trieste recordhouder.

    Gemeente Straat Gecontroleerd Overtredingen %
    Appelterre Aardeweg 281 43 15,3
    Neigem Halsesteenweg 535 76 14,2
    Meerbeke Edingsesteenweg 731 56 7,7
    Denderwindeke Heirebaan 397 59 14,9
    Totaal 1944 234 12

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons