Ruim driekwart gecontroleerde chauffeurs in overtreding

    07 september 2018

    NINOVE – De lokale politie hield donderdag een gerichte controle over het hele grondgebied. Ruim driekwart van de bestuurders bleek in overtreding; het merendeel voor bellen achter het stuur en het niet dragen van de gordel.

    De verkeersactie had plaats op donderdag 06 september. Ze was specifiek gericht op de gordelplicht, het gebruik van de GSM achter het stuur en opgedreven brommers. De politie zette tussen 7 uur en 15.30 uur in totaal 23 bestuurders aan de kant.

    Maar liefst 10 chauffeurs waren aan het bellen terwijl ze reden, 4 droegen geen gordel. Daarnaast zijn 2 bestuurders betrapt op het gebruik van drugs in het verkeer en 1 persoon had geen rijbewijs. Tenslotte was er ook 1 persoon wiens bromfiets bleek opgedreven.

    De verkeerseenheid van de politie stelde dus 18 overtredingen vast op 23 gecontroleerden: ruim driekwart van het totaal.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons