Schepen Vande Winkel: “Fietsende werknemers zijn gelukkige werknemers”

    07 november 2022

    NINOVE – Het stadspersoneel kan binnenkort gebruik maken van een fietsleasesysteem. De gemeenteraad ging daar op 24 oktober unaniem mee akkoord.

    Werknemers van de stad, het OCMW en het AGB Ninove kunnen bij een lokale handelaar instappen in een leasingsysteem voor elektrische fietsen, inclusief een onderhoudscontract en diefstalverzekering. De opdracht voor dit leasingsysteem is geraamd op € 75.000 (btw incl.) en op 13 september 2021 gegund aan KBC Autolease.

    Daarvoor wordt (een deel van) hun eindejaartoelage omgezet naar een fietsleasebudget. Er zullen hierover 3 infosessies volgen voor het personeel.

    Premie

    “U had beter eerst het personeel hierover geraadpleegd om na te gaan of hiervoor een draagvlak bestaat”, bedacht Rudy Corijn (Forza Ninove) tijdens de bespreking op de gemeenteraad van 24 oktober jongstleden. “Moeten de mensen verplicht hiervoor hun eindejaarspremie gebruiken en wat is de bijdrage van de stad hierin?”

    Jordy De Dobbeleer (Samen) juichte dit initiatief toe. “Ik stel ook een nulmeting voor om het effect ervan na een jaar te zien. Overigens is de fietsenkelder van het Sociaal Huis nu weinig gebruikt wegens de zeer steile helling. Graag hiervoor een oplossing via een liftsysteem. En voorzie ook voldoende budget voor de fietsvergoeding.”

    “We hebben dit leasingsysteem afgetoetst in de omliggende steden en gemeenten en zijn er al meer dan een jaar mee bezig”, aldus schepen voor personeel Joost Arents (Onafh.). “De werknemers kunnen tot 80 % van hun eindejaarspremie gebruiken, goed voor 3 jaar leasing. Het kost de stad de inzet van 1 personeelslid en de betaling van de fietsvergoedingen.”

    “Dit is een zeer flexibel systeem”, vulde schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) aan. “Bij 3 handelaars in Ninove kun je het gewenste fietstype kiezen. Als we de huidige fietsvergoedingen zullen vergelijken met deze van volgend jaar zullen we ongetwijfeld een stijging zien. De werknemers kunnen de fietsen stallen in de kelders, met camerabewaking.”

    Hij beloofde een oplossing voor de steile helling in het Sociaal Huis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons