Schepen Vande Winkel (Samen): “Inhaaloperatie investeringen komt er aan.”

    09 juni 2022

    NINOVE – De schepen reageert op de kritiek van de N-VA, over de achterstand in de investeringen en het slechte rapport ‘Velo Veilig’ van Het Laatste Nieuws. Hij geeft toe, dat er vertragingen zijn in de investeringen. “Maar op het einde van de rit zullen de cijfers er beter uitzien.”

    “Het klopt, dat we door personeelstekorten voor een inhaaloperatie staan met betrekking tot investeringen in het openbaar domein, maar die staat er wel aan te komen. Specifiek rond investeringen in fietsinfrastructuur hebben we Solva aangesteld. Zij zullen de verschillende routes tussen Ninove centrum en de deelgemeenten punctueel bekijken om te zien hoe we ze veiliger kunnen maken. Die oefening is klaar en de komende jaren maken we daar ook werk van.”

    Fietsroutes

    Het dossier van de heraanleg van het fietspad langs de Denderhoutembaan is momenteel al opgestart.

    “Dat is één van de drukste routes voor fietsverkeer op ons grondgebied. Het kan in 2023 in uitvoering gaan, maar ook voor andere verbindingen staan investeringen op het programma.”

    Het dossier van de Oude Eichembaan kwam al eerder op de gemeenteraad ter sprake en blijft ook voor de schepen een punt van frustratie.

    “Daar halen we op één punt – de aansluiting op de Terrasstraat – niet de gewenste breedte om subsidiëring te bekomen. Ik blijf het zelf behoorlijk absurd vinden, dat je een dergelijk groot en belangrijk tracé niet gesubsidieerd krijgt omdat je over een lengte van maximum 100 m die normen niet haalt. Ik zal er bij de provincie op blijven hameren dit te herbekijken.”

    Derden

    De schepen maakt nog twee kanttekeningen bij de investeringscijfers.

    “Zowel het plein aan de Abdijkerk, de handelskernvernieuwing als het stationsplein staan nog op het programma. Dus op het einde van de rit zullen die cijfers er beter uitzien. Bijkomend hebben wij ook projecten waarvoor wij wel een budget hebben uitgetrokken. We staan klaar om mee verder te gaan, maar zijn afhankelijk zijn van externe partners.”

    Bijvoorbeeld de verbindingsweg tussen de Okegembaan en de Aalstersesteenweg. “Dat is een belangrijk dossier om het kruispunt Den Doorn veiliger te maken voor de fietser. Daar staan wij klaar om een vergunning aan te vragen maar is het wachten op het gewest.”

    De vernieuwing van de Weggevoerdenstraat is dan weer afhankelijk van een bufferbekken, dat op terreinen van Infrabel moet komen. “Maar daarover hebben we met Infrabel nog geen akkoord.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons