Signalisatie zorgt voor verwarring op Albertlaan

    10 september 2023

    NINOVE – Een verkeersbord aan het kruispunt van de Albertlaan met de Gentsestraat verbiedt het verkeer richting Brakel, uitgezonderd voor het plaatselijk verkeer.

    Bij het bord C3 (verboden toegang in beide richtingen voor iedere bestuurder) staat ook het bord F45, dat een doodlopende weg aangeeft. Dat staat duidelijk in het zichtveld van alle bestuurders, die vanaf de Albertlaan komen en richting Brakel rijden.

    Verwarring

    Hoewel een verkeersbord enkel geldt als het rechts van de weg staat, zorgt dit toch voor verwarring bij veel chauffeurs, die soms in de remmen gaan en zo onveilige toestanden veroorzaken.

    Volgens een buurtbewoner moet iemand dat bord daar zaterdagochtend onnodig hebben geplaatst. Om welke reden is onduidelijk, aangezien er momenteel geen enkele aanleiding is voor het afsluiten van de weg.

    Rondslingerende borden

    Wellicht gaat het om een bord, dat in de buurt al enkele maanden rondslingert zoals nog andere borden in de omgeving liggen.

    Het probleem met achtergelaten en rondslingerende verkeersborden en signalisatie merk je op verschillende plaatsen in de stad en langs de gewestwegen.

    Wie verantwoordelijk is om al deze borden eens op te halen, is niet meteen duidelijk aangezien het borden van verschillende ‘eigenaars’ betreft.

    Soms gaat het om signalisatie van de stadsdiensten of van evenementen, dan weer zijn het borden van nutsmaatschappijen of aannemers, die werken hebben uitgevoerd en niet alles hebben weggehaald.

    Ondermeer langsheen de Centrumlaan, de Vuurkruisersstraat en de Onderwijslaan staan al weken borden voor een fietsomleiding van werken, die zijn uitgevoerd op de Elisabethlaan en nadien zijn blijven staan.

    Dus duidelijk werk aan de winkel om die chaos op te kuisen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons