Signalisatiebord aankondiging werken Brakelsesteenweg zorgt voor verwarring

    09 december 2020

    OUTER – Vanaf januari starten de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg (N8) in Outer. In de eerste fase wordt het terrein op verschillende plaatsen opgehoogd om de weg te verbreden.

    Tijdens deze fase van de werken geldt een éénrichtingsverkeer. Verkeer vanaf Ninove richting Brakel zal mogelijk blijven. In de andere rijrichting zal een wegomlegging van kracht zijn.

    Verwarring

    Maar daarover is nu verwarring ontstaan. De aannemer plaatste een aankondigingsbord op de Brakelsesteenweg t.h.v. de Bovenhoekstraat in de rijrichting Ninove-Brakel. Hierop staat, dat de Brakelsesteenweg onderbroken is vanaf 04 januari tot 15 maart 2021.

    Er staat niet bij vermeld, dat dit enkel geldt in de andere rijrichting. Hierdoor maken de handelaars en de bewoners zich zorgen. Is er één week na de bekendmaking van de werken, via een infobrochure voor de omwonenden, al een wijziging in het signalisatieplan? Of gaat het om een verkeerd geplaatst bord.

    De communicatie van het Agentschap Wegen & Verkeer vermeldt nog steeds, dat de Brakelsesteenweg enkel afgesloten zal zijn richting Ninove en de andere rijrichting open blijft in fase 1.

    Hopelijk zullen de communicatie en de signalisatie beter op elkaar zijn afgestemd vanaf de start van de twee jaar durende werken op één van de drukste gewestwegen van Vlaanderen.

    Info : www.wegenenverkeer.be/ninove

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons