Slechts 1 chauffeur betrapt op rijden onder invloed

    20 oktober 2021

    NINOVE – De lokale politie controleerde op 4 aparte locaties de chauffeurs voor rijden onder invloed van alcohol en andere drugs. 1 bestuurder verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen wegens het gebruik van illegale drugs.

    Op vraag van het Vlaams instituut voor mobiliteit en verkeersveiligheid (VIAS) gebeurt in oktober 2021 een gedragsmeting. De politie houdt dan, op vooraf vastgelegde plaatsen en tijdstippen en gedurende exact 1 uur, controles op alcohol en andere drugs

    Buiten de normale controle van de bestuurder en de boorddocumenten, vullen de diensten bij iedere gecontroleerde chauffeur ook nog een vragenlijst in. De gegevens daarvan vormen de basis voor het cijfermateriaal van de gedragsmeting.

    In Ninove had de meting plaats op 15, 16, 17 en 18 oktober.

    Plaats Controles PV’s
    Ninove, Centrumlaan 34 0
    Appelterre-Eichem, Berrebroeckstraat 36 0
    Denderwindeke, Edingsestwg. 40 1
    Voorde, Brakelsestwg. 52 0
    TOTAAL 162 1

     

    Vaststellingen

    • Over de vier dagen heen zijn in totaal 162 voertuigen en hun bestuurder gecontroleerd.
    • Geen enkele chauffeur had teveel gedronken.
    • In Denderwindeke is 1 bestuurder betrapt op het gebruik van illegale drugs. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk en voor 15 dagen inleveren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons