Slechts 1 chauffeur zwaar in de fout tijdens politiecontrole

    11 January 2021

    NINOVE – De lokale politie hield zaterdag 09 januari een verkeersactie. Van de 44 gecontroleerde chauffeurs bleken 41 in orde. 1 bestuurder reed onder invloed van illegale drugs, had een grote hoeveelheid cannabis bij zich en bleek er nadien ook thuis nog te bewaren.

    De controle gebeurde zaterdag tussen 16.30 uur en 01.00 uur op twee vaste locaties en over het hele grondgebied. In totaal zijn 44 voertuigen en hun bestuurders grondig gecontroleerd. Het overgrote deel van de bestuurders was met alles in orde.

    Plaats Gecontroleerd PV’s
    Ninove-Brakelsesteenweg 31 0
    Ninove-Mallaard 10 3
    Vrije patrouille 3 0
    Totaal 44 3

     

    Vaststellingen

    • Een chauffeur vertoonde een lichte alcoholintoxicatie. Zijn rijbewijs is voor drie uur ingehouden; de man kreeg een boete van € 179.
    • Een jonge bestuurder reed onder invloed van illegale drugs. Tijdens het doorzoeken van zijn auto troffen de agenten een vrij grote hoeveelheid cannabis aan. Een daarop volgende huiszoeking bij de man thuis leverde ook nog wat cannabis op.
      Zowel voor het rijden onder invloed als voor het bezit van illegale drugs zijn afzonderlijke dossiers opgesteld.
      Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De jongeman zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons