Snelheidsremmers Aardeweg komend weekend verwijderd

    11 januari 2022

    OUTER – Een aannemer zal de wegversmallingen/asverschuivingen in de Aardeweg vanaf  vrijdagavond 14 januari verwijderen. Aan deze obstakels gebeurden de laatste maanden talloze ongevallen.

    De leden van de gemeenteraad keurden op 13 december 2021 unaniem het voorstel goed van Michel Casteur (Open Vld) om de versmallingen weg te nemen. Hij had net als anderen de situatie aangeklaagd over ongelukken en filevorming, sinds de Aardeweg een omleidingsweg is voor de werken op de Brakelsesteenweg.

    Asfalt

    De stad heeft een aannemer gezocht en gevonden om de klus te klaren. Het is een ingreep, die toch heel wat werk vraagt: de constructies zitten in het beton. Na het uitbreken ervan, moeten de betonplaten worden hersteld.

    Aangezien het tijdens de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg niet mogelijk is om de weg af te sluiten en het beton te laten uitdrogen, is gekozen voor een herstelling door middel van asfalt.

    De aannemer start vrijdagavond 14 januari; de werken moeten zijn afgerond op zondagavond 16 januari.

    Verkeershinder

    Uiteraard zal deze ingreep verkeershinder veroorzaken.

    Daarom de oproep om de omgeving te vermijden als je er niet noodzakelijk moet zijn.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons