• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Snelheidsremmers in de Lindendreef: symptomen van een diepere malaise

30 april 2021

NINOVE – De stadsdiensten hebben de snelheidsremmers in de Lindendreef weggenomen. De bewoners zagen deze proefopstelling niet zitten. Al vormt dit maar het topje van de ijsberg van ongenoegen in de buurt.

Donderdagochtend 29 april zijn de betonnen eilandjes in alle vroegte opgeladen en afgevoerd. De proefopstelling kon niet rekenen op de goedkeuring van de buurtbewoners.

Petitie

“Bij een bevraging bleek een lichte meerderheid van de bewoners er tegen”, aldus schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “Er was natuurlijk ook een bredere petitie van meer dan driehonderd mensen, ruimer dan de bewoners van de Lindendreef. Maar goed, we nemen die snelheidsremmers dus weg, jammer genoeg.”

Hoe moet het nu verder? “Op termijn zullen we daar de toplaag laten heraanleggen. Dan kunnen wij in het wegdek oplossingen op maat laten aanbrengen.”

De Lindendreef kent geen doorgaand verkeer. Eens voorbij Plasveld, kom je in de Diepe Straten terecht. Diegenen, die er te snel rijden, zijn dus mensen uit de buurt of bezoekers. Dat is geen nieuw of lokaal fenomeen. Bewoners vinden vaak, dat anderen in hun straat te snel rijden. Zelf nemen ze het niet altijd even nauw met de snelheidsbeperkingen.

Comité

Erna De Leeneer van het buurtcomité Wijk Ter Duyst: “Het zijn inderdaad vooral de eigen bewoners, die te snel rijden. Ikzelf en vele bewoners staan wel achter snelheidsremmers. Maar je moest rond die betonblokken slalommen. Dat was ronduit gevaarlijk met het risico een fietser aan te rijden. Het oogde ook niet mooi in de erbarmelijke Lindendreef vol putten en niet onderhouden grasbermen.”

Blijkbaar heeft onze vraag bij Erna een blik ergernis opengetrokken, want de malaise zit veel dieper.

“We worden hier al jaren aan het lijntje gehouden. Wortels van de bomen groeien tot in onze voortuinen en stuwen de voetpaden omhoog. Ik ken verschillende bewoners, die hierover zijn gestruikeld en iets hebben gebroken. De stad heeft ons als buurtcomité niet aangesproken om eens te luisteren naar de noden van de bewoners.”

Gesprek

Zelf schreef ze al aangetekende brieven naar de burgemeester, de schepen en de dienst openbare werken.

“Nooit heb ik hierop antwoord gekregen. Ik ben zwaar ontgoocheld zoals vele bewoners hier. We waren zinnens een vergadering te organiseren met de bewoners, de burgemeester en de schepen, maar door corona is dat er nog niet van gekomen. Er moet zeker een serieus gesprek plaatsvinden. Na talloze mails van mij en andere bewoners worden we steeds met een kluitje in het riet gestuurd. We staan als buurtcomité klaar om te doen wat nodig is. Maar als je op geen enkele manier gehoor krijgt… Spijtig en ontgoochelend!”

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.