Snelheidsremmers moeten Lindendreef verkeersveiliger maken

    19 oktober 2020

    NINOVE – De stad gaat in op een voorstel van Stijn Vander Elst (Open VLD) om in de Lindendreef snelheidsremmers aan te brengen. Na de evaluatie van een proefopstelling, komt een definitief voorstel op de gemeenteraad.

    De liberale fractieleider kaartte op de gemeenteraad van 21 november 2019 de onaangepaste snelheden aan in de Lindendreef en de wijk Hof ter Duyst. “Buurtbewoners signaleren mij, dat er soms echt ‘gevlamd’ wordt in de Lindendreef. Als vele bestuurders overdreven snel blijven rijden, moet je wel snelheidsremmende maatregelen overwegen.”

    Gevaarlijk

    In Hof ter Duyst wonen tientallen gezinnen met kinderen. Veel bewoners fietsen naar de stad of de school. Ook de meisjes-KSA is aan de Lindendreef gevestigd.

    “Verschillende kruispunten op de Lindendreef sluiten aan op de wijken ‘witte huizen’ en Roslaer. De voorrang van rechts voor het uitkomend verkeer, leidt bij hoge snelheid soms tot heel gevaarlijke situaties, waarbij botsingen nipt worden vermeden.”

    Vandaar zijn vraag vorig jaar aan schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) om snelheidsremmende maatregelen te treffen in de Lindendreef. “Een zone 30 hoeft hier voor mij niet. Maar ingrepen voorzien op de weg om op z’n minst de maximumsnelheid van 50 km/uur beter te kunnen afdwingen, lijkt me wel wenselijk.”

    Maatregelen

    Bijna een jaar later besliste het college van burgemeester en schepenen op 12 oktober 2020 om maatregelen te treffen.

    De Verkeerscommissie had de stad op 30 september een advies gegeven.

    “Er wordt voorgesteld om de rijweg van de Lindendreef fysiek te versmallen, met snelheidsremmers of met een wegversmalling aan beide zijden en in het midden een rijbaankussen. Er zal een kostenraming opgemaakt worden van beide types.”

    Eerst komt er een proefopstelling. Na een positieve evaluatie wordt een definitief dossier opgemaakt voor de gemeenteraad.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons