• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Spooroverweg Kattestraat toch 6 dagen volledig afgesloten

  11 juni 2021

  OKEGEM – Infrabel plant onderhoudswerken aan de spooroverweg in de Kattestraat van 14 tot en met 18 juni. In tegenstelling tot onze voorgaande berichtgeving, is de overweg tijdens deze periode volledig afgesloten.

  De omwonenden hadden van Infrabel een brief ontvangen met info over de werken.

  “Wij voeren onderhoudswerken uit aan de overweg van de Kattestraat te Okegem (Ninove). De overweg wordt gedemonteerd en terug gelijk gelegd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en de continuïteit van het treinverkeer te garanderen… De overweg zal tijdens de werken afgesloten zijn voor alle verkeer (incl. voetgangers en fietser): van maandagavond 14 juni 22 uur tot vrijdagochtend 18 juni 6 uur.”

  Die info zorgde voor een lichte deining in de verstilde dorpskern van Okegem.

  Verwarring

  Op de site van de Ninoofse dienst mobiliteit stond/staat echter andere info (zie ook schermopname): “Van 14 tot en met 19 juni zullen er onderhoudswerken plaatsvinden aan de spooroverweg ter hoogte van de Kattestraat in Okegem. De overweg zal telkens tussen 22 uur en 5 uur afgesloten worden.”

  Met een gemiddeld niveau van begrijpend lezen concludeer je daaruit, dat het nog zal meevallen: de spoorovergang zal in die periode telkens ’s nachts tussen 22 uur en 5 uur zijn afgesloten. Derhalve zou deze overdag toegankelijk zijn.

  Blijkbaar was die conclusie niet correct, volgens de dienst mobiliteit. Inmiddels bevestigde Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit ons ook, dat de spooroverweg Kattestraat wel degelijk van maandagavond 14 juni om 22 uur tot en met vrijdagochtend 18 juni 06 uur volledig zal zijn afgesloten.

  Er is een wegomlegging voorzien via de Leopoldstraat, de Aalstersesteenweg, de Hazeleerstraat en de Fonteinstraat.

  Met onze excuses voor de verwarring. Wellicht moeten we een niveau terugschakelen op het vlak van begrijpend lezen van de stadscommunicatie.
  De dag dat centimeter evengoed decimeter kan zijn, stuiken de bruggen in.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons