Stad gaat voor autodelen in zee met Cambio

    17 augustus 2023

    NINOVE – Cambio stalt vanaf donderdag 17 augustus twee elektrische auto’s voor autodelen aan de Bevrijdingslaan. Voor het einde van het jaar zullen twee supplementaire auto’s beschikbaar zijn aan het Twijndersplein.

    Een zichtbaar trotse schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) lichtte de samenwerking van de stad met Cambio toe. Momenteel zijn een Citroën Berlingo en een Peugeot 208 de enige twee voertuigen in het autodeelaanbod.

    “Nog voor het einde van het jaar bieden we twee bijkomende elektrische auto’s aan. We mikken vooral op mensen, die heel weinig kilometers rijden per jaar en voor wie een eigen auto in feite een dure aankoop is.”

    Als het autodelen doorbreekt in de stad, wordt het systeem uitgebreid met bijkomende wagens.

    Er is een stimulans van € 35 om gebruikers over de streep te trekken. Autodeelgebruikers kunnen bovendien gratis parkeren in de stad, uitgezonderd op de shop&go-parkeervakken en op de plaatsen voor mensen met een beperking.

    Cambio

    Als je aansluit bij Cambio, krijg je toegang tot het Cambio-wagenpark in heel België. Je reserveert de auto van jouw keuze waar je dat wenst, voor een korte duur of een langere periode. Dat kan dag en nacht via de cambioApp, de website of telefonisch. Je haalt de auto af aan de standplaats en brengt hem daar terug. Afhalen en terugbrengen kan 24/7. De wagen open je met de cambioApp.

    Als gebruiker betaal je een maandelijks abonnement (€ 4, € 8 of € 22) en nadien in functie van je gebruik. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof…), vaste kosten vallen weg.

    Als je interesse hebt, kun je terecht op het info- en demomoment, dinsdag 5 september om 19.30 uur in vergaderzaal 2 van het stadhuis (site Centrumlaan).

    Info: Cambio Ninove Cambio.be.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons