Stad investeert in elektrisch wagenpark

    28 september 2021

    NINOVE – Voor de dienstverplaatsingen van haar personeel kocht de stad twee elektrische wagens aan. De technische dienst krijgt op termijn 8 elektrische lichte vrachtwagens.

    De nieuwe auto’s zijn een Hyundai Ioniq en een Renault Zoë: volledig elektrisch aangedreven met een rijbereik van meer dan 300 km. Door die recente aankoop beschikt de stad voor dienstverplaatsingen over 3 elektrische wagens en 2 elektrische fietsen .

    Autodelen

    Schepen voor leefmilieu en klimaat Wouter Vande Winkel (Samen): “Deze wagens zullen niet enkel dienen voor het stadspersoneel. In een latere fase schakelen wij de auto’s ook in een autodeelsysteem in. Op die manier zullen de burgers die wagens kunnen gebruiken voor hun verplaatsingen. Ze zullen aan het stadhuis zijn gestald, dus vlot bereikbaar voor de inwoners.”

    In functie van het deelproject koos de stad voor een kleine stadswagen en een gezinswagen, om de inwoners de kans te geven beide types te proberen. De leveranciers van de wagens – Garage Schokkaert en Valckenier Group – vinden het deelproject een positieve zaak: “Veel mensen twijfelen nog of elektrisch rijden in de praktijk wel voor hen werkt. Een deelwagenproject kan dat vertrouwen opbouwen om de overstap te maken.”

    Klimaatneutraal

    De aankoop van de twee wagens past in de doelstellingen van de stad om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. De stad kon rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid voor lokale energieprojecten.

    Ninove gaat verder in een algemene vergroening van het eigen wagenpark om die klimaatdoelstellingen te halen.

    Schepen Marc Torrekens (Open VLD): “De aankoop van 8 volledig elektrische lichte vrachtwagens voor de technische dienst is gestart. Die voertuigen worden in de loop van volgend jaar geleverd.”

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons