Strooidiensten draaien op volle toeren om straten berijdbaar te krijgen

    23 January 2019

    NINOVE – De sneeuw viel vannacht (22 op 23 januari) in een grotere hoeveelheid dan verwacht. Mooie wintertaferelen ’s ochtends, maar ook veel gejammer om straten, die niet tijdig waren gestrooid. Het was voor de stadsdiensten deze ochtend dus alle hens aan dek om de toestand onder controle te krijgen.

    We contacteerden woensdagochtend om 10.30 uur Marc Asselman voor een stand van zaken. Als diensthoofd van de technische dienst coördineert hij de strooiploegen. “Gisterenmorgen hebben we vanaf 4 uur preventief gestrooid op de prioritaire routes 1. Daarna strooiden wij daar nogmaals en hebben we de hele dag de kleinere wegen, openbare gebouwen, schoolomgevingen, enz. aangepakt. We zijn gestopt rond 19 uur. Gisteravond lagen onze lokale wegen er grotendeels goed berijdbaar bij. Als er deze nacht dus sneeuw zou vallen, zou het gestrooide zout die normaal gesproken ontdooien.”

    Strooiplan

    De sneeuwval van deze morgen was echter groter dan verwacht en dus kon het zout zijn werk niet of onvoldoende doen. Dat was deze ochtend op de gewestwegen te merken, maar ook op de stadswegen.

    “Normaal verwittigt de politie ons en starten wij om 4 uur. Deze morgen is dat niet gebeurd en hebben we om 6.30 uur dan zelf besloten om uit te rukken. Inmiddels zijn de prioritaire routes 1 en de binnenstad volledig bestrooid. Nu zijn we met twee ploegen bezig in de deelgemeenten. Een tractor en een manuele ploeg doen Pollare, Denderwindeke, Meerbeke, Lieferinge, Neigem en Okegem aan. De vrachtwagen met pick up en een manuele ploeg bestrooien Appelterre-Eichem, Voorde, Aspelare, Nederhasselt en Outer.”

    Voor een hele dag strooien, zoals gisteren gebeurde, is 25 ton zout nodig. “Maar we hadden een voorraad van 350 ton liggen, die we aanvullen tot 500 ton. Aan strooizout dus geen gebrek. Voor de komende dagen geeft het specifieke weerbericht eerder kans op vorst dan op sneeuwval. De strooiwagens zullen dus gevuld klaar staan om preventief te strooien.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons