Sturen en druggebruik: geen goede combinatie

    15 januari 2021

    NINOVE – De lokale politie deed tijdens routinecontroles de afgelopen dagen twee vangsten van illegale drugs. Ze roept op om deze middelen niet te gebruiken en al helemaal niet in het verkeer.

    De verkeersdienst controleerde zaterdag 9 januari een bestuurder op het gebruik van alcohol en andere drugs. De alcoholtest was negatief, de drugtest daarentegen niet. De betrokkene moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
    Tijdens het doorzoeken van zijn wagen, troffen de agenten nog een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aan.
    Ook bij hem thuis leverde een huiszoeking nog wat op: ongeveer 50 g cannabis en diverse voorwerpen voor het gebruik van drugs.

    Dinsdag 12 januari bemerkte de verkeersdienst een zwalpend voertuig, waarop een controle van de bestuurder volgde. De alcoholtest en de speekseltest waren negatief. Toch vertoonde de chauffeur verschillende kenmerken van druggebruik.
    Bij het doorzoeken van zijn wagen trof de politie 23 g ketamine aan. De betrokkene is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.
    Bij hem thuis zijn eveneens attributen voor druggebruik aangetroffen.

    Gevaar

    De politie stelde voor de beide chauffeurs processen-verbaal op. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de rechtbank, waar de politierechter hen zwaar kan straffen.

    De politie van Ninove roept op om totaal geen illegale drugs te gebruiken en al zeker niet wanneer je achter het stuur kruipt. Veel van die middelen blijven langer in je lichaam traceerbaar dan je zou denken, met alle gevolgen van dien.

    Alcohol en andere drugs zijn niet alleen schadelijk voor je eigen lichaam, maar in het verkeer vormt de gebruiker ervan ook een gevaar voor alle andere mensen.

    De politie van Ninove blijft controleren om de verkeersveiligheid in het algemeen te verhogen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons