Technische dienst strooit preventief pekel tegen eerste winterprik

    13 januari 2021

    NINOVE – De weerdiensten voorspellen een eerste winterprik in de nacht van 13 op 14 januari. De strooidiensten van de stad zijn woensdagnamiddag 13 januari uitgereden om preventief te strooien met pekel. Dat werkt in die omstandigheden beter.

    De twee operationele strooiwagens van de technische dienst reden woensdag langs alle wegen met prioriteit 1 in Ninove en de deelgemeenten. Dat zijn niet de landelijke of binnenwegen en evenmin de gewestwegen.

    Voor die strooiopdracht zijn drie ritten nodig, zodat een van de beide wagens twee ritten rijdt.

    Bij een preventieve strooibeurt gebruikt de technische dienst geen wegenzout, maar pekel. Dat geeft snellere en betere resultaten.

    De strooiwagens rijden op GPS en sensoren bepalen de hoeveelheid pekel/zout die nodig is, afhankelijk van de breedte van de weg.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons