Tegen 100 km/uur voorbij vaste camera op Elisabethlaan

    25 januari 2023

    NINOVE – De vaste flitscamera ter hoogte van de Oude Eichembaan registreerde vorige week amper 1,8 % snelheidsovertredingen. Een laagvlieger haalde wel het dubbele van de toegelaten 50 km/uur.

    Het aantal snelheidsovertredingen ter hoogte van de vaste camera op de Elisabethlaan ligt altijd een pak lager dan de metingen met de bemande flitsers.

    Op basis van de gegevens, waarover wij beschikken, gebeurden vorig jaar 41.385 controles met bemande camera’s, goed voor 5.183 snelheidsovertredingen (12,52 %). De flitscamera op de Elisabethlaan controleerde 85.959 voertuigen, waarvan 2.355 te snel reden (2,74 %).

    Vaststellingen

    • Tijdens de meting vorige week passeerden gedurende 19 uur aan de vaste camera 13.652 voertuigen, met 249 snelheidsovertredingen (1,82 %). Het overgrote deel van de chauffeurs hield zich dus aan de maximale toegelaten snelheid van 50 km/uur (bebouwde kom).
    • 242 wagens reden aan een snelheid tussen 56 en 69 km/uur. Bij 6 anderen lag de gemeten snelheid tussen 70 en 78 km/uur. Zij krijgen eerstdaags een proces-verbaal in de bus.
    • 1 chauffeur liet zich flitsen aan 100 km/uur. Hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de politierechtbank.

    De lokale politie benadrukt, dat snelheid een grote factor is bij vele ongevallen, die soms heel wat leed teweegbrengen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons