“Teveel verkeersborden hebben een negatieve invloed op de verkeersveiligheid”

    10 juli 2019

    NINOVE – De gemeenteraad ging op 20 juni unaniem akkoord met een wijziging van het parkeerreglement in de Outerstraat en de Bovenhoekstraat. Daarmee komt binnenkort dus effectief een einde aan het woud van parkeerborden, dat daar sinds vorig jaar was neergepoot.

    “Dat heeft al bij al € 11.000 gekost”, had Caroline Vanbrabant (Forza Ninove) voorgerekend. “Die beslissing was niet doordacht, want nu wordt alles veranderd, komen er nieuwe borden en parkeerstroken. Dus weer extra kosten.”

    “Indien we die regeling voor alle deelgemeenten hadden doorgetrokken, had ons dat heel veel gekost”, antwoordde schepen van parkeerbeleid Michel Casteur (Open VLD). “Door te werken met parkeervakken, reduceren we de borden in de Bovenhoekstraat en de Outerstraat respectievelijk van 14 naar 2 en van 28 naar 4. Die 6 borden staan voor een correcte reglementering.”

    Schepen Wouter Vande Winkel (Samen), die vorig jaar de sterk gecontesteerde parkeerborden had laten plaatsen, bekende schuld, maar nuanceerde ook. “Er zijn erger zaken om door achtervolgd te worden. We hebben toen correct gehandeld. Er is nog altijd een verschil in interpretatie tussen het federaal en het Vlaams niveau. Hier hebben we nu voor een pragmatische oplossing gekozen.”

    Overaanbod

    “Eigenlijk zegt u dat Casteur zijn oplossing niet correct is”, concludeerde Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) uit de summiere verdedigingsrede van de schepen. “Dit is voor u wel een heel pijnlijk dossier en dan nog dit proberen.”

    “Ik heb jarenlang ervaring in de verkeersreglementering”, hernam Michel Casteur stoïcijns kalm. “Ik ben naar de diensten zelf geweest en de juristen hebben mij geantwoord. Er is geen enkel probleem. De schepen was ingelicht door bepaalde mensen. Maar elders is er ook een overaanbod aan verkeersborden. Deskundigen zijn het erover eens: zo weinig mogelijk borden plaatsen, maar wel duidelijkheid scheppen.”

    Het kost zo’n € 200 om een bord met paal weg te nemen. “We kunnen ze misschien elders gebruiken. Of als iemand zo’n bord in zijn tuin wil?”

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons