Twee derde van de gecontroleerde vrachtwagens in overtreding

    24 april 2019

    NINOVE – De lokale politie voerde dinsdag 23 april een controleactie, gericht op het zwaar verkeer. Bij 10 van de 15 gecontroleerde voertuigen stelde zij overtredingen vast. Dat leverde de chauffeurs meteen forse boetes op.

    De controle gebeurde in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst, de RVA, de Vlaamse Wegeninspectie en GOCA (mobiel keuringsstation). Drie aspirant-inspecteurs van de politieschool PIVO boden ondersteuning. De ploeg had dinsdag 23 april tussen 08.30 uur en 12.00 uur postgevat op de Tabakslaan in Appelterre.

    De diensten stelden 4 overtredingen vast inzake ladingverzekering. Zij inden daarbij € 2.700 aan boetes. De politie blijft het belang onderstrepen van het correct vastmaken van de lading.

    12 voertuigen zijn onderworpen aan een technische controle van het mobiel keuringsstation (GOCA). 2 voertuigen vertoonden ernstige technische tekortkomingen. De bestuurders betaalden € 2.400 aan boetes en moeten hun vrachtwagen onmiddellijk laten in orde brengen.

    7 voertuigen zijn ook gewogen; hierbij zijn geen overtredingen vastgesteld.

    1 voertuig was niet in orde met de signalisatie van gevaarlijke stoffen (ADR), wat een boete van € 550 opleverde.

    Tenslotte is nog voor € 5.505,06 geïnd aan verkeersbelastingen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons