Uitrit Ninouter niet zonder risico

  15 december 2022

  NINOVE – Op verzoek van Caroline Vanbrabant (Forza Ninove) zal schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vragen een spiegel te voorzien aan de uitrit van het koopcentrum Ninouter langs de Brakelsesteenweg.

  “De uitrit van de parking aan het schoppingscenter op de Brakelsesteenweg is gevaarlijk”, aldus het raadslid tijdens de gemeenteraad van 12 december. “Kunnen we daar geen spiegel laten plaatsen, zodat die het zicht op het aankomend verkeer kan verbeteren? Kan u de dienst mobiliteit van de provincie hierover aanspreken, aangezien dit een gewestweg is?”

  Voorgeschiedenis

  “Ik zal die vraag overmaken, want dat is een probleem”, antwoordde de schepen. Echt overtuigend klonk hij niet; eerder als een norse kater, die een weerbarstige haarbal moet opworgen. Maar dat was niet verwonderlijk, gelet op de verzuurde relatie met het AWV door de lange procedureslag, voorafgaand aan de realisatie van Ninouter en de heraanleg van de Brakelsesteenweg.

  Maar goed, de schepen zou dat dus aankaarten. Zijn groene kompaan Jordy De Dobbeleer (Samen) had hem daarover al informeel aangesproken. Die had nog een bedenking over het snelheidsregime ter plaatse: “Is het nu 50 of 70? Het einde van de bebouwde kom betekent 70, al zou dat volgens mij beter 50 km/uur zijn. Ik heb dat ook al overgemaakt aan het AWV.”

  Garage

  Michel Casteur (Open Vld) was formeel: “Na het bord einde bebouwde kom is de toegelaten snelheid op dat type gewestweg 70 km/uur. In realiteit ligt de snelheid daar na de heraanleg lager door het aanliggend fietspad, de borduur en de strepen. Het probleem blijft evenwel bestaan: het zicht op de weg vanaf de uitrit Ninouter is niet goed. Daar staat echter een garage, zonder vergunning gezet. Een oplossing is dus mogelijk; een spiegel kan ook.”

  Het omwisselen van de in- en uitrit, zoals Guy D’haeseleer (Forza Ninove) tenslotte voorstelde, is volgens de schepen technisch niet mogelijk. “Breek me de bek niet open”, besloot hij de discussie om geen oude koeien uit de sloot te moeten halen.

  MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons