Uitvoerige aanpassing kruispunt Den Doorn start wellicht in 2023

    27 oktober 2021

    NINOVE – De kruispunten Den Doorn en Berdam (Nieuwe Kerk) staan op de lijst van zwarte verkeerspunten. Voor het eerste zijn uitvoerige werken gepland, voor het tweede is een onderzoek lopende.

    De lijst met zwarte verkeerspunten in Vlaanderen bevat 302 gevaarlijke punten, tegenover 287 vorig jaar.

    Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) lanceerde eerder dit jaar het bestuursplan Mobiliteit Innovatief Aanpakken (MIA) om de verkeersveiligheid te verhogen. Peeters wil onder andere nagaan hoe ze gevaarlijke punten versneld kan aanpakken.

    Den Doorn

    Op de lijst staan 2 zwarte verkeerspunten in Ninove.

    • Kruispunt Den Doorn: Aalstersesteenweg-Expresweg- Koning Boudewijnlaan/N28.
    • Kruispunt Berdam (vroeger gekend als de Nieuwe Kerk): Brusselsesteenweg/N8-Brusselstraat-Edingsesteenweg/N255-Leopoldlaan/N8.

    We vroegen aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) naar een stand van zaken in verband met de twee Ninoofse zwarte kruispunten.

    Voor het kruispunt Aalstersesteenweg-Expresweg-Koning Boudewijnlaan staan uitvoerige werken gepland”, aldus communicatieverantwoordelijke Jef Schoenmaekers. “Het verkeerskundig onderzoek is afgerond. In het voorjaar van 2022 starten we met het uittekenen van de infrastructurele aanpassingen. De uitvoering ligt nog niet vast, maar 2023 is mogelijk.”

    Het kruispunt Brusselsesteenweg-Brusselstraat- Leopoldlaan is nieuw toegevoegd aan de lijst. “Hier moeten we nog onderzoeken waar de knelpunten zich bevinden en welke de meest effectieve maatregelen zijn om het veiliger te maken . Zijn bijvoorbeeld infrastructurele aanpassingen nodig of volstaat het om de verkeerslichtenregeling conflictvrij(er) te maken?”

    Tramstatie

    Voor het kruispunt Tramstatie (Brusselsesteenweg/N8-Halsesteenweg/N28-Koning Boudewijnlaan/N28) even verderop, waren al eerder de plannen gekend. De werken zouden kunnen aanvatten in de loop van 2023, uiteraard afgestemd op de aanpak van Den Doorn.

    Het kruispunt ondergaat een aantal wijzigingen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

    • 2 rechtsafslagstroken buiten de verkeerslichtenregeling:
      – van de N28/Halsesteenweg naar de N8Brusselsesteenweg richting Roosdaal,
      – van de N8/Brusselsesteenweg naar de /28 Koning Boudewijnlaan richting Nederwijk
    • Verlenging van de linksafslagstroken op de N8/Brusselsesteenweg (kant Ninove centrum) en de N28/Halsesteenweg.
    • Optimalisatie van de verkeerslichtenregeling.

    De herinrichting van de Brusselsesteenweg zelf, tussen de Tramstatie en de grens met Vlaams Brabant, zal in die optiek niet aanvatten voor 2024.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons