Verkeersactie “Alcohol & Drugs in verkeer”

    20 oktober 2019

    NINOVE – In het kader van het thema “Alcohol & Drugs” werd een grootschalige verkeersactie georganiseerd. De politie controleerden zaterdagavond 141 voertuigen in de gemeenten Ninove, Outer, Aspelare en Okegem. In totaal werden 17 overtredingen vastgesteld.

    In thema Control Cruiser van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) werd eveneens gecontroleerd op de snelheid. Er passeerden 906 voertuigen voorbij de flitscamera. Hiervan waren slechts 19 voertuigen in overtreding, zijnde 2%. 

    Op de Elisabethlaan werd een voertuig gecontroleerd dat niet verzekerd bleek te zijn, alsook was het voertuig niet geldig ingeschreven en was de geldigheid van de technische keuring overschreden. Bovendien reed de bestuurder onder invloed van verdovende middelen. Het voertuig werd in beslag genomen. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

    Een andere bestuurster legde een positieve ademtest af met een geldig resultaat van 3,10 promille. Haar rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

    Ook op de Aalstersesteenweg legden 8 bestuurders een positieve ademtest af. 2 bestuurders dienden hun rijbewijs 6 uur in te leveren.
    6 bestuurders hun rijbewijs werd ingehouden voor een periode van 3 uur.

    Verder werd ook nog een inbreuk vastgesteld van gsm-gebruik en een verlopen technische keuring.

    Voor deze verkeersactie werd een beroep gedaan op aspirant-inspecteurs van de provinciale politieschool Paulo.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons