Verkeersregeling tijdens Omloop Het Nieuwsblad

    21 februari 2024

    NINOVE – De Omloop trapt zaterdag 24 februari het Belgisch wielerseizoen in gang. Je houdt best rekening met de verschillende wegomleggingen en aparte verkeersregelingen, die van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari zullen gelden.

    De eindstreep van de Omloop Het Nieuwsblad ligt zaterdag 24 februari terug op de Elisabethlaan. De aankomst van de elite mannen is verwacht rond 16 uur; de vrouwen komen rond 17 uur over de eindmeet.

    Supporteren

    • Wil je ter plaatse supporteren, dan kom je best met de fiets (je kan gebruik maken van de fietsparking op de parking van de sporthal), de bus of de trein. Voor fietsers is een fietsenstalling voorzien op de parking van de sporthal. De Lijn past wel enkele haltes in Ninove aan. Alle informatie hierover lees je op De Lijn.
    • Kom je met de wagen, dan kan je gratis parkeren aan het station of op de Mallaardparking. Voor € 4 staat je auto een hele dag het dichtst bij de aankomstzone in de parkeergarage van Ninia Shopping aan de Vuurkruisersstraat.
    • De parking aan het Dr. Hemerijckxplein en deze van het Hartencollege Onderwijslaan zijn voorbehouden voor de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad.
    • Meer informatie over het parcours en de renners vind je op Omloop Het Nieuwsblad.

    Verkeersmaatregelen

    • Vanaf donderdag 22 februari gebeurt de opbouw van de aankomstzone aan de Elisabethlaan.
    • Vrijdag 23 februari is de Elisabethlaan vanaf 9.30 uur in de beide richtingen afgesloten tot en met zondag 25 februari om 6 uur.
    • Zaterdag 24 februari gelden specifieke verkeersmaatregelingen voor de straten in de ruimere omgeving van de aankomstzone, vanaf 6 uur tot het einde van de koers. Dat is ook het geval voor de straten op het parcours.
    • Na afloop van de koers worden de wegen zo snel mogelijk vrijgegeven. Enkel het gedeelte van de Elisabethlaan tussen de Pollarebaan en de Centrumlaan zal pas op zondagmorgen 25 februari om 6 uur vrij zijn voor het verkeer.

    Info: Verkeersmaatregelen tijdens de Omloop Het Nieuwblad.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons