Verkeersveilige dag Oost-Vlaanderen

    24 februari 2022

    OOST-VLAANDEREN – Op meer dan 115 plaatsen in de provincie zullen 26 lokale politiezones en de federale weg-, spoorwegpolitie op vraag van de gouverneur en de procureur-generaal vrijdag 25 februari de hele dag snelheidscontroles uitvoeren.

    Naast afleiding, alcohol en andere drugs en het niet dragen van een gordel blijft te snel rijden één van de vier grote doders in het verkeer.

    9 op 10 autobestuurders is overtuigd van het belang van de snelheidslimieten, 1 op 4 geeft aan er niet consequent op te letten. In 2021 zijn in Oost-Vlaanderen 636.598 snelheidsovertredingen vastgesteld; dat zijn er 69.953 meer dan in 2020.

    Minder zien

    Hoe sneller je rijdt, hoe meer je je enkel kan focussen op wat recht voor jou gebeurt. Daardoor heb je automatisch minder oog voor wat zich links en rechts van jou afspeelt. Op plaatsen met veel verschillende weggebruikers (voetgangers, fietsers, bestelwagens, auto’s) is dat net heel belangrijk.

    De snelheidslimiet is gebaseerd op potentiële gevaren, mogelijke hindernissen en de kans op een ongeval. Als je je aan die limiet houdt, heb je genoeg tijd om alles te zien én kan je tijdig en veilig reageren in onvoorziene omstandigheden. Daarom is de snelheidslimiet ook de veiligheidslimiet.

    Info: Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons