‘Verkeersveilige Dag’ op woensdag 27 februari 2019

    25 februari 2019

    OOST-VLAANDEREN – Voor de 23ste keer organiseren de waarnemend gouverneur en de procureur-generaal een ‘Verkeersveilige Dag’ in Oost-Vlaanderen. Hiermee herdenken ze de kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth. Er waren daar toen meer dan 200 wagens bij betrokken. Er vielen, spijtig genoeg, 10 doden en 56 zwaargewonden.

    De ‘Verkeersveilige Dag’ spitst zich toe op snelheidscontroles. De politie zal de overtreders zo veel mogelijk op de plaats van de vaststelling met hun verkeersinbreuk confronteren.

    Daarnaast is er aandacht voor andere verkeersovertredingen: rijden onder invloed, het dragen van de veiligheidsgordel, drugs in het verkeer, inbreuken met betrekking tot het zwaar vervoer, controle van de boorddocumenten…

    De geïntegreerde politie Oost-Vlaanderen van alle 27 lokale politiezones, de federale wegpolitie (WPR OVL), de spoorwegpolitie (SPC Gent) en de federale scheepvaartpolitie (SPN Gent), nemen deel aan de actie.

    ADU

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons