Vernieuwing bushaltes op Ninoofsesteenweg/255

    17 augustus 2023

    HERNE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N255) ter hoogte van het Heldenplein. De werken starten in de week van 21 augustus.

    Beide haltes krijgen een verhoogd perron en blindengeleiding. Aan de bushalte richting Edingen komt een overkapping en ter hoogte van het zebrapad in beide richtingen een fietsenstalling.

    Aangepast fietspad

    Aan de zijde van het Heldenplein wordt het tweerichtingsfietspad opgebroken en heraangelegd, zodat er geen hoogteverschil is met de bushalte. Het verhoogde perron komt voor het fietspad, de overkapping van de bushalte blijft achter het fietspad liggen. Er zal voldoende ruimte zijn voor busreizigers om veilig af te stappen, vooraleer ze het fietspad kruisen.

    Aan de bypass tussen Stationsstraat en de Ninoofsesteenweg wordt het fietspad verlegd, zodat fietsers beter zichtbaar zijn voor automobilisten.

    Tijdsduur

    De werken zullen opstarten in de week van 21 augustus 2023. De einddatum is voorzien eind september 2023, afhankelijk van de weersomstandigheden.

    De werken verlopen in 2 fases:

    • fase 1 op de weghelft richting Ninove (2 weken),
    • fase 2 op weghelft richting Edingen (3 weken).

    Beurtelings verkeer

    De Ninoofsesteenweg blijft tijdens de werken open.

    • Voetgangers kunnen langs de werken passeren.
    • Fietsers volgen een lokale omleiding tijdens fase 2.
    • Openbaar vervoer: buslijnen 102, 160 en 161 kunnen door de werken vertraging ondervinden. De Lijn voorziet een tijdelijke halte: zie delijn.be/routeplanner.
    • Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone aan een verlaagde snelheid van 30 km/u. Er geldt een parkeerverbod langs de werfzone. Parkeren is mogelijk op Centrum, ter hoogte van het gemeentehuis.
    • De handelaars in de werfzone blijven steeds bereikbaar.

    Info: AWV Herne.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons