Vernieuwing Denderbrug Elisabethlaan gepland vanaf maart 2024

  15 maart 2023

  NINOVE – Omdat de Denderbrug aan de Elisabethlaan/N8 een hoge doorbuiging vertoonde, is daar enkele jaren geleden een parkeerverbod ingevoerd. Volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer (Vl. Belang) wou van verkeersminister Lydia Peeters (Open Vld) vernemen wanneer de brug wordt gesaneerd en eventueel versterkt.

  D’haeseleer had al in 2018 de problematiek van de brug aangekaart. In februari j.l. vroeg hij naar een stand van zaken. Er was blijkbaar een gelijkaardig fenomeen vastgesteld bij de brug in de Astridlaan over de Koning Boudewijnlaan/N28.

  Belasting

  De te hoge doorbuiging blijkt zich volgens de minister enkel voor te doen bij permanente vaste belasting door geparkeerde (vracht)wagens. Door het parkeerverbod vormt dit momenteel geen probleem meer en die maatregel is niet meer in vraag gesteld door de lokale overheid.

  De minister gaf wel aan, dat werken zijn voorzien om het brugdek te vernieuwen: fietspaden, nieuwe toplaag, leuning, lokale betonherstellingen. Maar deze zijn geen aanpassingen aan de draagstructuur om parkeren opnieuw toe te laten.

  Omloop

  Het Vlaams parlementslid vroeg ook naar een tijdspad en stappenplan voor de werken aan de Elizabethlaan/N8, rekening houdend met de aankomst van de ‘De Omloop’.

  De werken zijn voorzien om aanbesteed te worden in het najaar van 2023 ofwel begin 2024”, aldus de minister. “De sanering van de bruggen zou  beginnen vanaf maart 2024. De fasering zelf van de werken moet nog worden doorgesproken met de lokale overheid dit voorjaar.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons