Vernieuwing wegmarkeringen laat op zich wachten

    30 augustus 2020

    NINOVE – Het is verschillende weggebruikers reeds opgevallen: de wegmarkeringen in het centrum en verschillende deelgemeenten laat te wensen over. Op sommige plaatsen is zelfs niets meer te zien van de wegmarkeringen.

    Het schilderen van de belijning is een taak, die het personeel van de technische dienst van de stad uitvoert.

    Normaal gezien gebeurt dit tijdens de zomermaanden als het weer hiervoor het meest geschikt is. Een bijkomend voordeel is, dat de wegmarkeringen er in optimale staat bijliggen tegen de start van het nieuwe schooljaar.

    Zeker nu het vroeger donker wordt, is het belangrijk om duidelijke en weerkaatsende zebrapaden, haaientanden (omgekeerde driehoeken), fietspaden, parkeervakken en verkeersgeleidingslijnen te hebben.

    Het is dan ook dringend nodig om het spuitpistool boven te halen en de grote achterstand in het onderhoud van de belijningen aan te pakken.

    De wegmarkeringen op de gewestwegen zijn de afgelopen maanden wel geschilderd in opdracht van Agentschap Wegen & Verkeer (AWV).

    We hebben een reactie gevraagd van de bevoegde schepen, maar nog geen antwoord gekregen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons