Vijf vrachtwagens negeerden tonnagebeperking

  12 januari 2022

  APPELTERRE-EICHEM/VOORDE – De lokale politie controleerde dinsdag 11 januari het zwaar vervoer op de Tabakslaan. 5 van de 20 gecontroleerde chauffeurs negeerden de tonnagebeperking langs Appelterre-Eichem.

  Deze verkeersactie gebeurde in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel), dinsdagvoormiddag tussen 08 uur en 12.30 uur.

  Tijdens deze controle hield de politie ook permanent toezicht op het zwaar vervoer, dat eventueel de tonnagebeperking langs Appelterre-Eichem zou negeren.

  Vaststellingen

  In totaal zijn 20 voertuigen gecontroleerd waarbij 10 overtredingen werden vastgesteld.

  • 5 chauffeurs negeerden met hun vrachtwagen de tonnagebeperking: telkens een onmiddellijke inning van € 174.
  • 2 ladingen waren slecht gezekerd: telkens een onmiddellijke inning van € 350.
  • 2 chauffeurs droegen geen veiligheidsgordel: telkens een onmiddellijke inning van € 116.
  • 1 voertuig was niet geldig ingeschreven.
  • De FOD Mobiliteit verbaliseerde de chauffeur van een vrachtwagen (boete van € 1.500). Hij was niet in het bezit van een CMR-vrachtbrief.
  • Vlabel beboette 1 chauffeur (boete van € 2.000) op basis van de technische eisen. De eigenaar van dit voertuig had bovendien nog een openstaande schuld van wegenbelasting ten bedrage van € 875. Ook deze som is onmiddellijk geïnd.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons