Vlaams Belang vraagt betere treinverbindingen richting Aalst en Brussel

    04 februari 2022

    NINOVE – “Naar Brussel pendelen is als Ninovieter niet evident”, stelt Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Ilse Malfroot (Vlaams Belang-Forza Ninove) vast. “Er is geen snelle en rechtstreekse verbinding.”

    Dagelijks nemen 1.500 pendelaars vanuit Ninove de trein. Dat is eerder laag.

    Volgens Ilse Malfroot wellicht omdat een groot deel verkiest om in Denderleeuw de trein te nemen enrechtstreeks naar Brussel te sporen zonder overstap.

    Overstap

    Wie zich enkel met de trein naar Denderleeuw verplaatst, is dus afhankelijk van de treinverbinding Aalst-Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen. In Denderleeuw moet je overstappen en van daaruit verder pendelen naar Brussel. Er is geen snelle en rechtstreekse verbinding van Ninove naar Brussel.

    Pendelen vanuit Ninove is dus niet evident.

    “Die overstap in Denderleeuw zorgt voor wrevel omdat vooral het aantal treinverbindingen naar Ninove of Geraardsbergen ontoereikend is. Buiten de spitsuren is er maar één relatief vlotte verbinding per uur naar Ninove mogelijk. Bij een vertraging van de trein vanuit Brussel, missen pendelaars buiten de piekuren vaak de aansluiting naar Ninove.”

    Vragen

    Kamerlid en vast lid van de Commissie Mobiliteit Pieter De Spiegeleer (Vlaams Belang) ondervroeg hierover de federale minister voor Mobiliteit, Gorges Gilkinet (ECOLO).

    “Ik vroeg ook om werk te maken van voor de hand liggende oplossingen zoals extra treinen op de as Aalst-Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen, vooral tijdens de spits. Is een rechtstreekse verbinding vanuit Ninove naar Brussel (zonder overstap in Denderleeuw) voorzien? Heeft het stadsbestuur van Ninove al dan niet wensen en verzuchtingen overgemaakt aan de NMBS, in het kader van de vervoersplannen 2020-2023?”

    Weinig ambitie

    “We blijven op onze honger zitten”, concluderen Malfroot en De Spiegeleer, na het ontvangen van de antwoorden van de minister. “Eerst en vooral toont de minister weinig ambitie om tegemoet te komen aan de vragen van de Ninoofse pendelaar. Maar het is bovendien ook opmerkelijk, dat het Ninoofse stadsbestuur weinig of geen druk heeft gezet richting de NMBS, in verband met het vervoersplan 2020-2023. Het ijzer werd vanuit Ninove dus duidelijk niet gesmeed toen het heet was”.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons