Voetpad langs J.B. Van Langenhaeckestraat is niet prioritair

    30 november 2021

    APPELTERRE-EICHEM – Raadslid Caroline Vanbrabant (Forza Ninove) zag graag een volwaardig voetpad langs deze verbindingsweg tussen de Tabakslaan en de dorpskom van Appelterre. Maar schepen Wouter Vande Winkel (Samen) heeft andere projecten op zijn prioriteitenlijst.

    Eigenlijk is dat al een oud dossier: in de J.B. Van Langenhaeckestraat gebeurden in de jaren 1979 en 1980 onteigeningen.

    Onteigeningen

    Caroline Vanbrabant kaartte dit nogmaals aan tijdens de gemeenteraad van 22 november: “Op de plannen gaat het over 291,73 m² op de hoek van de Molenweg en de J.B. Van Langenhaeckestraat, met breedtes gaande van 5,70 tot 4,70 meter. Dit zou zijn voorzien voor de aanleg van een voetpad. De onteigeningen zijn gedaan over de hele lengte van de straat, beginnend aan het kruispunt met de expresweg van Geraardsbergen naar Ninove tot in de dorpskom.”

    Het raadslid had hierover een aantal vragen, maar vooral: “Waarom is er in al die jaren geen werk gemaakt van de aanleg van een veilig voetpad? Zeker omdat er een aanpalende woonwijk ligt, waar heel veel kinderen wonen, die het zouden kunnen gebruiken om te voet naar de dorpsschool te gaan”

    Niet prioritair

    “U heeft gelijk, dat is een oud dossier”, gaf schepen Vande Winkel haar als antwoord. “Ik was toen nog een broekventje.”

    Een welwillende grap om de pil wat te vergulden?

    “Ik weet niet waarom die onteigeningen toen zijn gebeurd. Er zijn veel dergelijke dossiers, waarvan uiteindelijk geen werk is gemaakt. Een eerlijk antwoord: wij hebben geen capaciteit op onze dienst wegens een pak dossiers en een beperkte bezetting.”

    Andere projecten hebben voorrang: “Er is veel aandacht voor de erosiedossiers, de doorsteek naar het industrieterrein, de bufferbekkens, het ruimen van de grachten. Op dit moment staat dit dossier niet op onze prioriteitenlijst, ook al kan het een objectieve meerwaarde hebben.”

    “Een flauwe uitleg”, vond Vanbrabant. “Het is altijd op de lange baan geschoven, de straat is levensgevaarlijk en er is ruimte voorzien. Alleen de afwatering is dus belangrijk bij openbare werken. Wanneer ga je er werk van maken.”

    Het antwoord blijft echter: met sint-juttemis, wanneer de honden met hun staart blaffen en Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons