Voorbereiding heraanleg Brakelsesteenweg (N8) start op 4 februari

    25 januari 2019

    NINOVE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 04 februari met voorbereidende werken voor de heraanleg van de N8. De werken zullen duren tot begin april 2019, afhankelijk van het weer.

    Met de heraanleg zelf wil het AWV de N8 veiliger maken en zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Dat gebeurt door de inrichting van twee keerpunten.

    Zo zal het links afslaand verkeer gescheiden zijn van het verkeer, dat rechtdoor rijdt. Dat is veiliger omdat gevaarlijke linksafbewegingen vanop of naar de Brakelsesteenweg niet meer mogelijk zullen zijn. Het komt ook de vlotte doorstroming van het verkeer ten goede.

    Om het nieuwe ontwerp te realiseren, is een verbreding van de steenweg nodig. De startdatum van deze werken is nu nog niet gekend, maar AWV organiseren een infomoment van zodra de planning duidelijk is.

    Voorbereidende werken

    De voorbereidende werken gaan vooraf aan de effectieve riolerings- en wegenwerken.

    De aannemer sloopt eerst twee gebouwen en maakt een talud en keerwanden, die rekening houden met de toekomstige breedte van de Brakelsesteenweg.

    Daarna komen de nutsmaatschappijen langs om de nutsleidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie te verplaatsen.

    Verkeer

    De N8 blijft enkel open richting Brakel. Er gelden wegomleggingen voor het verkeer richting Ninove.

    • Het verkeer vanuit Brakel rijdt via de Geraardsbergsesteenweg, de Nederhasselstraat , de Sint-Lambrechtstraat, de Outerstraat naar de N8.
    • Het verkeer vanuit Geraardsbergen wordt omgeleid vanaf de Tabakslaan (N45) via de Joannes Baptiste van Langenhaeckestraat, de Paardeveldstraat, de Eichemstraat, de Cauterdreef, de Berrebroeckstraat en de Aardeweg naar de N8.
    • Het zwaar en doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N42, de E40, de afrit Aalst/Ninove en de N45.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons