“We zitten hier precies op de E40 van Ninove”

17 juli 2020

NINOVE – De titel is misschien wat kort door de bocht, maar hij schetst wel de frustratie van nogal wat bewoners van de Geraardsbergsestraat. Drie cafébazen trokken alvast aan de alarmbel omdat ze de straatraces beu zijn.

Bij de uitbaters van Nostalgie, Cheers en Gonzo hoor je dezelfde klachten: “Vooral ’s avonds en ’s nachts rijden hier opgefokte en getunede wagens rondjes langs de Geraardsbergsestraat, Vuurkruisersstraat en Centrumlaan. Als we dat melden op het stadhuis, zeggen ze dat ze van dit probleem op de hoogte zijn. Maar mogen of kunnen ze niet flitsen? Op de Expresweg kan het wel en hier niet.”

Een oplossing? “Als ze hier in de straat een mobiele flitspaal plaatsen, zullen ze wel zien hoe sommigen hier ‘doorzjoeven’. En als die gasten dan telkens een boete moeten betalen, zullen ze wellicht toch even nadenken.”

Patsers

Van de ongeveer 10.000 gecontroleerde voertuigen op de Centrumlaan (waar het stadhuis en het politiecommissariaat zijn gevestigd), bleken ± 700 wagens harder dan 50 km/uur te rijden, in de zone 30.

“Het probleem ligt vooral bij de zogenaamde patsers”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “We krijgen hierover veel meldingen van bewoners en horecazaken. Door een veelheid van taken ontbreekt soms de tijd om daarop te focussen.”

“We willen wel in de anonimiteit werken en die patsers van de weg halen. We kunnen dat door een toepassing van het GAS-reglement, met boetes. Maar het is ook mogelijk om die wagens in beslag te nemen als ze een bedreiging vormen voor de fysieke integriteit. En dat is hier zeker het geval.”

Bespreking gemeenteraad 28 juni 2021

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons