Wegenwerken Brakelsesteenweg hervatten op maandag 11 oktober

    06 oktober 2021

    OUTER – De werken voor de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8) hernemen maandag 11 oktober en zullen in 3 fasen verlopen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil de klus in 9 maanden klaren en in de zomer van 2022 de nieuwe weg openen.

    Het AWV wil de hinder zoveel mogelijk beperken en via een tijdelijke werfweg de bewoners en handelaars bereikbaar houden. Flankerende maatregelen moeten de overlast op omleidingsroutes verminderen.

    3 fasen

    • Fase 1: 11 oktober – half november: aanleg riolering van Aardeweg tot zone nieuw winkelcentrum.
    • Fase 2: 11 oktober – januari 2022: aanleg riolering van zone nieuw winkelcentrum tot Feestzalen De Vos.
    • Fase 3: januari 2022 – zomer 2022: aanleg nieuwe weg van Aardeweg tot Tabakslaan.

    De fase 1 en 2 zullen gelijktijdig starten. Tijdens de periode, dat de werken gelijk lopen, zal de aannemer in fase 2 enkel in de bermen en het fietspad werken. De rijweg blijft daar vrij.

    Hinder

    • Voetgangers
      Zij kunnen langs de werf passeren.
    • Fietsers
      – Deze volgen in beide richtingen een omleiding via de Muylemstraat, Kerkhofstraat en Bovenhoekstraat.
      – Ter hoogte van Den Dollar wordt het fietspad tijdelijk een enkelrichtingsfietspad in tegenwijzerzin. Zo zijn de fietsers goed zichtbaar zijn voor automobilisten, die de Outerstraat uitrijden.
    • Plaatselijk verkeer < 3,5 ton
      – Richting Ninove volg je een wegomlegging via de JB van Langenhaeckestraat, Paardeveldstraat, Eichemstraat, Preekherenstraat, Perrestraat en Aardeweg.
      Om de hinder in de dorpskernen van Appelterre en Eichem te beperken worden een aantal straten enkelrichting (ook voor fietsers).
      – Richting Brakel of Geraardsbergen volg je een wegomlegging via de Bovenhoekstraat, Smid Lambrechtstraat, Nederhasseltstraat en Wildendries.
      Om de hinder in de dorpskern van Outer te beperken worden enkele straten enkelrichting.
    • Handelszaken
      – Deze blijven tot de afloop van de eerste fase (15 november) bereikbaar via de Brakelsesteenweg uit de richting van Brakel. Vanaf half november zijn zij bereikbaar via de tijdelijke werfweg, die hiervoor zal zijn aangelegd.
      Tijdens de werken zijn tijdelijke toegangen voorzien tot de opritten van woningen en handelszaken in de werfzone.
      – Bijkomend voeren de nutsmaatschappijen bij de start van de werken ook in de zone van Feestzalen De Vos tot de Muylemstraat nog een aantal werken uit. Deze zullen ongeveer 1 maand duren.
    • Doorgaand verkeer en verkeer > 3,5 ton
      Dat volgt een wegomlegging via de N460, de N45 en de N28.
    • Gedurende de hele duur van de werken blijven deze omleidingen van toepassing.

    Bijkomende maatregelen

    • Om het verkeer vlot en veilig te laten verlopen zal eenrichtingsverkeer gelden op heel wat lokale wegen, zowel voor fietsers als gemotoriseerd verkeer:
      – Berrebroekstraat,
      – Cauterdreef,
      – Eichemstraat (van Cauterdreef tot Preekherenstraat),
      – Preekherenstraat,
      – Perrestraat (van Preekherenstraat tot Aardeweg),
      – Paardeveldstraat (van J.B. van Langenhaeckestraat tot Kapittelstraat – blijf dubbelrichting voor fietsers),
      – Outerstraat (blijft dubbelrichting voor fietsers).
    • Ook de Kapittelstraat en de Muylemstraat (tussen de Kerkhofstraat en de Zevenkotenstraat) worden enkelrichting.
    • In de Aardeweg komt ter hoogte van de wegversmallingen een voorrangsregeling. In de Nederhasseltstraat blijven de asverschuivingen behouden. In de Eichemstraat verdwijnen alle wegversmallingen.
    • De Muylemstraat is vanaf de Brakelsesteenweg verboden voor alle verkeer. Enkel plaatselijk verkeer en fietsers kunnen deze straat inrijden.
    • Op de omleidingsroutes geldt een tonnagebeperking van -3,5 ton, uitgezonderd plaatselijk verkeer.

    Eindresultaat

    Het resultaat van deze werken moet een Brakelsesteenweg zijn, die voldoet aan de moderne vereisten voor veiligheid en rijcomfort en die is voorzien op de verkeersstromen ten gevolge van het winkelcentrum.

    Er komen dus veiliger fietspaden (vrijliggend of verhoogd aanliggend,) een verhoogde middenberm (om onveilige afslagbewegingen onmogelijk te maken), keerpunten voor een vlotte verkeersafwikkeling, een nieuw comfortabel wegdek in asfalt en een volledig nieuwe gescheiden riolering.

    Info: werken Brakelsesteenweg.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons