Wegenwerken voor veiliger kruispunt Brambroek/Gentsesteenweg

    05 augustus 2023

    OPHASSELT – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 8 augustus met de vernieuwing en herinrichting van dit kruispunt in de Geraardsbergse deelgemeente. De werken duren ongeveer een maand. Het verkeer op de Gentsesteenweg zal tijdens die periode het kruispunt niet kunnen dwarsen.

    De werken vinden plaats op het kruispunt van de Gentsesteenweg (N42) met Bambroek (N8). De ingrepen moeten het verkeer op het kruispunt veiliger doen verlopen.

    • De verkeerslichtenregeling wordt vernieuwd en conflictvrijer gemaakt.
    • Tegelijk komen op de N42 verlengde afslagstroken in de beide richtingen. De N42 zal daarvoor over een lengte van ± 150m boven en onder het kruispunt worden opgebroken en opnieuw aangelegd.

    1 maand

    Om de hinder zo kort mogelijk te houden, verlopen de werken in 1 fase: tussen 8 augustus en 8 september. Daarbij wordt de Gentsesteenweg (N42) ter hoogte van het kruispunt geknipt voor het gemotoriseerd verkeer.

    Fietsers en voetgangers

    • Zij kunnen het kruispunt in alle richtingen blijven gebruiken.
    • Omdat de verkeerslichten zijn uitgeschakeld, moeten fietsers op de N42, die de N8 oversteken, wel extra waakzaam zijn. Om dit veilig te laten verlopen voorziet het AWV tijdelijke middeneilanden en wordt de snelheid op het kruispunt verlaagd tot 50 km/u.

    Gemotoriseerd verkeer

    • Op de N8: de voertuigen kunnen het kruispunt dwarsen, maar niet links of rechts afslaan. Zij moeten de dichtstbijzijnde kruispunten gebruiken.
    • Op de N42: het verkeer kan het kruispunt niet dwarsen.
      – Voertuigen richting Zottegem verlaten de N42 ter hoogte van de Gentsesteenweg en volgen deze tot aan Ascoop (Gentweg).
      – Voertuigen richting Lessen verlaten de N42 ter hoogte van de Assestraat en nemen de Gentweg om via de Genstesteenweg terug op de N42 uit te komen.
      – De aansluiting van de Hasseltkouter met de N42 is in die periode afgesloten om sluipverkeer naar het bedrijventerrein te vermijden.

    Openbaar vervoer

    • Hiervoor geldt dezelfde regeling als voor het ander gemotoriseerd verkeer.

    Asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.

    Info: Wegenwerken Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons