Werken Brakelsesteenweg veroorzaken overlast langs wegomleggingen

    09 januari 2021

    NINOVE – De wegenwerken op de Brakelsesteenweg/N8 zorgen voor druk verkeer langs de omleidingswegen, die door enkele dorpskernen lopen.

    Er is een tonnagebeperking van 3,5 ton van kracht op de omleggingswegen voor het vrachtverkeer, dat van Brakel naar Ninove rijdt. Maar veel vrachtwagenbestuurders negeren dit verbod.

    Een bewoner van de Berrebroekstraat, telde op donderdag 7 januari, op 1 uur tijd liefst 21 vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Langs de omleggingswegen zijn er al geparkeerde wagens beschadigd geraakt, met ondermeer afgereden spiegels langs de Eichemstraat.

    Sommige bewoners vragen dan ook om langs één zijde van de straten op de omleggingsroute, parkeerverbod in te stellen, om het kruisen vlotter te laten verlopen en de kans op aanrijdingen te verkleinen.

    De bewoners van de Outerstraat zien dan weer tal van automobilisten het eenrichtingsverkeer negeren. Hierdoor is het moeilijk om elkaar te kruisen en rijden wagens op de voetpaden. Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties.

    De bewoners dringen dan ook aan op doorgedreven controles op het naleven van de genomen maatregelen, en een duidelijkere signalisatie. Ze verklaren dat de toestand tot op heden nog niet verbeterd is, en tal van vrachtwagens door de smalle straten en over voetpaden denderen.

    Burgemeester Tania De Jonge laat weten dat er al heel wat initiatieven genomen zijn om de signalisatie te verbeteren. Maandag is er een evaluatievergadering met de betrokken diensten, en de politie doet controles.

    Info: zie ook ‘Politie controleert dagelijks…’

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons