Werken bruggen E40 lopen vertraging op

    05 juli 2023

    AALST/ERPE-MERE – De werken van fase 2 duren tot midden juli. Dat is langer dan eerder is meegedeeld. In de nachten van 10, 11 en 12 juli voorziet de aannemer de fasewissel, met een aangepaste verkeerssituatie tot gevolg.

    Tijdens fase 2 is de spoorlijn Gent-Brussel gedurende één weekend onderbroken voor de afbraak van de brughelft E40 richting Gent. Het wegverkeer volgt geen omleidingen en kan steeds door.

    Zodra de planning van dit weekend vaststaat, krijg je hierover informatie via de website van het Agentschap Wegen en Verkeer. De huidige verkeersmaatregelen blijven behouden tot het bouwverlof.

    Fasewissel

    In de nachten van 10, 11 en 12 juli voorziet de aannemer de fasewissel. Hierdoor is er een aangepaste verkeerssituatie.

    • Van 10 op 11 juli (22 uur tot 5 uur) wordt de rijrichting Brussel afgesloten. Voor het verkeer richting Brussel is een wegomlegging voorzien tussen de complexen Aalst en Erpe-Mere via de N46, de N9 en de ring rond Aalst (R41).
    • Dinsdag 11 juli zal het verkeer op de E40 richting Brussel vanaf 5 uur op 3 versmalde rijstroken rijden op de nieuwe brughelft kant Brussel. Het verkeer richting Gent zal op 11 juli overdag nog op de tijdelijke weginfrastructuur rijden.
    • Van 11 op 12 juli (21 uur tot 5 uur) rijdt het verkeer richting Gent op 1 rijstrook, het verkeer richting Brussel op 2 rijstroken.
    • Vanaf 12 juli verschuift het verkeer naar de rijhelft richting Brussel en rijdt het in de beide richtingen op 3 versmalde rijstroken.

    Na het bouwverlof starten de werken aan de brug Merestraat. De vernieuwing van de brughelft richting Gent is afhankelijk van de planning van de afbraak van deze brughelft.

    Info: AWV vernieuwing bruggen E40.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons